4 Hour Workweek

4 hour workweek - slim ondernemen

4 Hour Workweek voor meer efficiency en geluk

 

The 4 Hour Workweek van Tim Ferriss is een bekend boek voor ambitieuze ondernemers die een gelukkiger leven willen nastreven. Een leven met minder volle dagen en stress. De titel ‘4 hour workweek’ doet vermoeden dat het boek gaat over hoe je 4 uur per week kunt werken, echter dit is niet wat het boek je echt leert. De belangrijkste les uit het boek is: hoe kun je op een andere manier je werk organiseren en anders naar geld kijken? In het boek haalt Ferris belangrijke punten aan zoals: laat de 9 tot 5 mentaliteit los, focus, besteed zoveel mogelijk uit, leef en werk waar je wilt en wees “gelukkig rijk”. 

 

4 Hour Workweek een utopie?

 

Iedereen met een gezond verstand weet dat succesvol worden in vier uur per week voor velen niet mogelijk is. Dat is niet eens een uurtje werken per dag, hoe dan? Deze titel is door Tim speciaal uitgekozen voor een hoge conversie, om te prikkelen en mensen nieuwsgierig te maken. En dat is gelukt! Het is namelijk een wereldwijde bestseller geworden. De belangrijkste boodschap van Tim Ferriss is: focus op de dingen die belangrijk zijn, besteed uit wat je kunt uitbesteden (laat anderen het werk goedkoper voor je uitvoeren), geniet van het tijd- en locatie onafhankelijk werken en houd daardoor veel meer van de tijd over voor andere leuke dingen.  

 

9-tot-5 werkdag kan veel effectiever

 

Een werkdag van 8 uur hoeft niet zo lang te duren en kan ook anders en effectiever worden ingedeeld. Bij de 9-tot-5 mentaliteit ga je  acht uur naar kantoor omdat dit ‘zo hoort’. Vaste pauzes met je collega’s, veel vergaderen, koffie drinken en standaard werkprocessen die tijd kosten zoals uren invullen. Je bespaart zeker een uur als je aan bepaalde niet belangrijke ‘verplichtingen’ onderuit kunt. Het gaat immers niet om hoe lang je werkt op een dag, maar wat je in die dag bereikt. Voorbeelden van andere initiatieven op dit vlak zijn de 4 daagse werkweek in plaats van 5 dagen (voor het salaris van 5 dagen) of probeer effectief 4 uur per dag te werken in plaats van 8!

 

Schrappen en outsourcen: wees effectief!

 

Start met schrappen en outsourcen als je effectiever wil zijn. Tim Ferriss houdt met schrappen het 80/20 principe aan. Stel dat twintig klanten voor de meeste omzet zorgen en de rest veel meer tijd kost, waarom stop je dan niet met die 80 klanten? Dus durf te focussen en keuzes te maken door te schrappen.

 

Besteed je werk uit aan een Virtuele Assistent

 

In 4 hour workweek raadt Farriss de inzet van virtuele assistenten aan, in landen waar de kosten lager liggen zoals in Suriname of India. Zij kunnen taken voor je oppakken waar je normaal geen tijd en geen zin in hebt, zoals het beheren van je website, administratie of beantwoorden van telefoontjes, mails of social media. Super handig. De vraag naar virtuele assistenten neemt bovendien wereldwijd toe volgens onderzoek van freelance platform Elance (upwork). 

 

Creëer je eigen ‘4 hour workweek’

 

Als je gaat uitbesteden kom je verschillende uitdagingen tegen. Zoals hoe kan ik het beste taken uitbesteden, hoe bewaak ik dat het werk goed gebeurt en is de kwaliteit wel zoals ik voor ogen heb? Hoe werk ik samen met mijn VA en welke tools zijn handig om te gebruiken bij werken op afstand? Hoe spannend het misschien in het begin ook is, door ermee te starten leren jullie beiden snel en veel. Wat werkt niet en wat werkt wel? 

Door werk aan een virtuele assistent uit te besteden kom je meer toe aan zaken die echt belangrijk zijn. Hierdoor lijkt het gedachtegoed achter de 4 hour workweek haalbaar! Taken zoals het wegwerken van je mailbox, de administratie, hij bijhouden van je website en social media en het plannen van afspraken zijn nu niet meer tijdrovend. Een virtuele assistent van Virtuele Assistent Zonder Zorgen is de oplossing voor meer effectiviteit. 

 

Wat doet een persoonlijke assistent?

 

De inzetbaarheid van een persoonlijke assistent is erg divers. Onze efficiënte en hoogopgeleide assistenten hebben veel ervaring in management ondersteuning en zij kunnen tal van werkzaamheden op zich nemen. Jij hebt de vragen, wij hebben de skills en kennis van verschillenden tools en systemen. Hierdoor kan je verschillende taken overlaten aan jouw virtuele assistent en zelf aan de slag met jouw leven effectiever maken volgens het ‘4 uur durende werkweek’ principe. Je hoeft niemand in dienst te nemen, geen kantoorruimte en materiaal te regelen en hebt dus niet de risico’s en zorgen die het werkgeverschap met zich meebrengt.

 

Waarom een virtueel assistent van VAZZ?

 

Virtuele Assistent Zonder Zorgen biedt verschillende voordelige abonnementen die elke maand opzegbaar of te veranderen zijn. Als niet alle uren van jouw virtuele assistent zijn opgemaakt worden ze de volgende maand meegenomen. Onze bekwame virtuele assistenten staan voor je klaar om al jouw verzoeken op te pakken. Je hebt een vaste assistent die jouw contactpersoon is en een back up assistent bij verlof en ziekte van jouw VA. Zo is er altijd iemand voor jou beschikbaar. Minder werken met meer succes en meer tijd voor leuke dingen volgens het ‘4 hour workweek’ principe wordt zo een reële mogelijkheid.

Meer weten? Neem contact met ons op of download de Whitepaper