Een dag in het leven van virtuele assistent Naraya

Een dag uit het leven van virtuele assistent Naraya

Een dag in het leven van virtuele assistent Naraya

Of je nu te veel administratie aan je hoofd hebt of je klantcontact wilt professionaliseren, een virtuele assistent (VA) kun je voor vrijwel alles inzetten. Wil je een gedetailleerder inzicht in welke werkzaamheden virtuele assistenten voor jou kunnen doen? Onze VA Naraya vertelt alles over haar werk en hoe ze dit ervaart.

Welke werkzaamheden doe je zoal als Virtuele Assistent (VA)?

“Mijn werkzaamheden als virtueel assistent variëren enorm, dat maakt het ook zo leuk om bij VAZZ te werken. Van personal assistance tot dataverwerking, een stukje klantenservice, online onderzoek, websitebeheer, boekhouden en administratie en receptiefuncties. Super variërend dus.”

Wat maakt het werk voor VAZZ uitdagend en leuk?

“De afwisseling en soms ook de nodige werkdruk, dit maakt het werk voor mij zeker niet eentonig. Integendeel, het geeft mij juist energie. Verder vind ik het ook super fijn dat wij de mogelijkheid hebben om vanuit huis te kunnen werken.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou als virtuele assistent uit?

“Mijn dag start om 11:00 uur, ik werk namelijk part-time. Allereerst ga ik globaal door al mijn projecten heen, om vervolgens voor mezelf een werkschema te maken: voor welk project heb ik meer tijd en voor welke minder? Wat heeft prioriteit? Aan de hand daarvan plan ik mijn dagindeling. Tot slot eindigt mijn shift om 17:00 uur.”

Hoe is het om in het team van virtuele assistenten te werken?  

“Ik ervaar mijn collega’s als vriendelijke, behulpzame dames, we weten elkaar gelijk te vinden voor vragen als het om een bepaald project gaat. Dat is wel heel duidelijk. Er wordt op verschillende manieren gecommuniceerd, namelijk via Slack, WhatsApp of de telefoon.”

Wat is belangrijk in de samenwerking met een virtuele assistent op afstand?

“Communicatie vooral, dit is voor mij heel belangrijk. Maar bijvoorbeeld ook geduld en begrip.” Meer tips voor werken op afstand? Lees ons blog ‘Succesvol thuiswerken: tips & tricks’.

Waarom denk je dat bedrijven graag kiezen voor een virtuele assistent ipv een secretaresse op kantoor?

“Om eerlijk te zijn had ik nog nooit eerder gehoord van de term ‘Virtuele Assistent’, ondanks dat ik dit eigenlijk al bij mijn vorige baan deed. Het is een super uitvinding voor ondernemers omdat: 

1 – Je wint tijd. Je bent bijvoorbeeld minder tijd kwijt aan administratie, agenda en mailboxbeheer.

2 – Een VA is flexibel inzetbaar, je hoeft alleen vooraf af te spreken over het aantal uren per week.

3 – Alles gebeurt online, de virtuele assistent is dus locatie onafhankelijk.

4 – Je maakt als ondernemer of werkgever geen onnodige kosten. Bijvoorbeeld een bureau, werkplek of andere overbodige kosten bij een secretaresse op kantoor.”

Welke tip zou je willen meegeven om met VAZZ samen te werken?

“Een goede voorbereiding is zeker van belang. Denk bijvoorbeeld aan vragen als ‘wat zijn de werkzaamheden die de VA voor mij zal verrichten?’ en ‘hoeveel tijd zal daarvoor nodig zijn?’ Zorg dat je duidelijke tijdschema’s maakt daarin.

Wat soms ook handig is, zeker als je dagelijks heel veel in contact met je VA hebt, is bepalen wat je zoekt in een virtuele assistent. Wat ik daarmee bedoel is de persoonlijkheid van de virtuele assistent. Wil je iemand die heel snel of juist heel precies is, iemand die overzicht maakt in jouw chaos, of bijvoorbeeld iemand die constant achter je aan zit omdat je dat nodig hebt? Zorg dat je een beeld hebt van jouw gewenste type.

Geef ook aan wat je van je VA verwacht. Dat is heel belangrijk. Tenslotte vind ik het ook super belangrijk dat een VA zich ook gewaardeerd voelt. Bijvoorbeeld zo nu dan een complimentje over het werk is ook zeker op z’n plek. Zo houd je de relatie werksfeer ook in balans.”

Naraya of een van haar collega-VA’s inhuren voor jouw bedrijf?

Meer weten hoe onze andere VA’s hun werk ervaren? Lees het interview met Sue-Ann of bekijk het filmpje van onze virtuele assistent Veronique. We bespreken graag jouw wensen en de mogelijkheden, zodat we zo snel mogelijk voor je kunnen starten. Neem gerust contact met ons op!